
Reakcie potravinovej intolerancie na potraviny a nápoje sa u každého človeka líšia. Potravina, ktorá sa u jedného človeka značne prejaví prostredníctvom nepríjemných príznakov sa u druhého človeka nemusí prejaviť vôbec.
Čoraz častejšie sa hovorí o histamínovej, laktózovej intolerancii či intolerancii na lepok. Poznáte však aj iné druhy potravinovej intolerancie?

Bojujete s bolesťami hlavy, žalúdka, nadúvaním či kožnými problémami, ktoré sa často opakujú? Spúšťačmi môžu byť práve potraviny, po konzumácii ktorých organizmus zareaguje. Viete však presne povedať, či sa jedná o potravinovú alergiu alebo intoleranciu?

Trpíte častými migrénami, únavou, návalmi tepla, bolesťami žalúdka či ďalšími problémami, pri ktorých netušíte príčinu? Dôvodov môže byť niekoľko, avšak jedným z hlavných spúšťačov týchto symptómov môže byť hoci aj jeden vinník – histamín.