Imunitný systém a jeho dôležitosť sa v poslednom období skloňuje čoraz častejšie, najmä v spojitosti s aktuálnou globálnou pandémiou vírusu COVID-19. Uvedomujeme si jeho nevyhnutnú funkciu v organizme a v sile bojovať proti rôznym ochoreniam. Existuje mnoho riešení ako imunitu podporiť, stimulovať, naštartovať, ale často bývajú informácie nepresné alebo klamlivé. Ako teda môžeme správne naštartovať a podporiť náš imunitný systém?
Vo svete sa počas posledných 4 mesiacov rapídne rozšírilo vírusové ochorenie, ktoré je spôsobené novým typom vírusu SARS-CoV-2. Momentálne sme všetci svedkami globálnej pandémie, hoci od samotného vypuknutia vírusu COVID-19 v Číne prešla od decembra 2019 pomerne krátka doba.
Na základe vyhlásenej mimoriadnej situácie sme boli nútení na pravdepodobne 7-14 dní, počnúc dňom 16.3.2020 pozastaviť testovanie. Vzorky u našich partnerov naďalej prijímame bez obmedzení, pričom budú všetky korektne uskladnené v laboratórnych podmienkach, tak aby po zrušení obmedzenia mohli byť ihneď testované.
AKUJEME za pochopenie a prajeme Vám veľa zdravia.
TEAM FOOD DETECTIVE
Mlieko je neoddeliteľnou súčasťou nášho života už od narodenia. Napriek tomu môže konzumácia kravského mlieka spôsobiť rôzne zdravotné problémy. Medzi najčastejšie vyskytujúce sa diagnózy v spojení s konzumáciou mlieka a mliečnych výrobkov patrí: alergia na bielkoviny kravského mlieka a intolerancia laktózy. Hoci sa obe ochorenia často zvyknú zamieňať kvôli podobnostiam pri ich prejavoch, vznik aj príčiny sú radikálne odlišné. Až 65 – 70 % ľudí na celom svete trpí intoleranciou laktózy.